Några tips för den som är ny i Södertälje

Den som ska flytta till Södertälje och inte vet så mycket om staden kan ha nytta av några praktiska tips samt information om vad som finns i staden. Lite om Södertälje kommer därför här nedan.

Bostad

Det kommunala bostadsbolaget i Södertälje heter Telgebostäder och erbjuder hyresrätter i både centrala Södertälje samt även närliggande orter som Mölnbo och Järna. Både lägenheter och radhus finns att hyra.

Vill man istället köpa en bostadsrätt eller en villa finns ett flertal olika områden att välja mellan. Det rekommenderas att man läser på om respektive område för att se vad som kan passa. Centralt stadsliv eller mer lantligt?

Shopping och service

Södertäljes stadskärna är relativt stor med ett shoppingutbud som täcker de flesta behov. Inne i staden finns köpcentren Kringlan, Telgehuset och Lunagallerian med de flesta stora kedjor. Vid infarten till Södertälje från E20 finns handelsplatsen Moraberg med större butiker som Plantagen, Stadium, K-rusta, Jula, ÖoB och många fler.

I Södertälje Centrum finns också bibliotek, apotek, banker, frisörer och annat man kan behöva när det gäller service.

Restaurang och café

Tack vare den stora inflyttningen till Södertälje av folk från andra länder finns ett stort och varierat utbud av caféer och restauranger att välja på i Södertälje. Här finns all världens kulturer representerade. Läcker japansk mat, restauranger från Mellanöstern och svensk husmanskost i olika prisklasser.

Stad vid vatten

Genom Södertälje går Södertälje kanal som förbinder Mälaren med Östersjön. Det ligger en sluss mitt i staden vatten utgör en trevlig del av stadsbilden. Man kan promenera längs kanalen eller vid Marenviken mitt i staden, sätta sig på ett café vid vattnet och titta på de stora fartygen som passerar under broarna och genom slussen. Man kan också själv ta en tur på vattnet med det gamla ångfartyget Ejdern som på sommaren kör till både Stockholm och Birka.